Nábřeží žije! Začínáme kulinářskou sobotou 14. září

30. 08. 2013, Uncategorized @cs

Smetanovo nábřeží bude díky akci Nábřeží žije! o pěti podzimních sobotách pěší zónou. Rada hl. města Prahy potvrdila, že umožní, aby se cenné místo v centru města dočasně proměnilo v živé korzo plné kulturního programu. Unikátní společná akce Hlavního města Prahy, Útvaru rozvoje hlavního města Prahy, Auto*Matu i desítek podniků a institucí z oblasti nábřeží tak může začít! Společně Ladíme Prahu!

První sobota 14. září má již všechna posvěcení, včetně toho od Prahy 1. Právě Praha 1 rozhodne 5. září o tom, jestli se program na nábřeží bude moci uskutečnit i ve čtyřech následujících sobotách. Vzhledem ke kvalitně zpracovaným podkladům a ujišťování řady představitelů Prahy 1 o souhlasu s akcí ale neočekáváme, že by došlo k zamítnutí.

První sobota 14. září bude kulinářská!

Podzim na Smetanově nábřeží otevřeme 14. září kulinářským a degustačním programem. Jeho součástí bude například kuchařská exhibice, neobvyklé gastrokoncepty, výtvarné a rukodělné workshopy pro děti, interaktivní stěna Uličník, písničkáři a mnoho dalšího.

Debaty, výstavy, komentované procházky…

Na své si přijdou i zájemci o urbanismus a rozvoj města. Ústředním motivem všech chystaných sobot je celá řada aktivit ve veřejném prostoru připravená pod taktovkou Útvaru rozvoje hl. města Prahy. „Připravujeme diskuze s veřejností pod názvem „Město, ve kterém žijeme“, které se budou týkat vybraných témat strategického plánu. Na místě budou také probíhat interaktivní diskuze s veřejností, prezentace projektů ÚRMu, workshopy a animační program pro děti. Po Smetanově nábřeží navíc budou probíhat komentované prohlídky s urbanisty Urban Walks. Během nich se návštěvníci dozvědí podrobnosti o vývoji veřejného prostoru města a mají možnost prozkoumat nábřeží očima urbanisty,“ přibližuje odborný program Tomáš Ctibor, první zástupce ředitele ÚRM.

Další program

Během soboty 21. září se Smetanovo nábřeží stane jedním z dějišť sousedské slavnosti Zažít město jinak. Do programu se zapojí obyvatelé a podniky z okolí nábřeží a oslaví tím Evropský týden mobility. Nábřeží se stane platformou pro prezentaci hudebních, tanečních a pohybových performancí. Další soboty budou patřit literatuře, divadlu, designu či fotografii.

V rámci realizování pěší zóny na Smetanově nábřeží jsme naplánovali tři veřejné diskuze zaměřené na stav a budoucnost nábřeží samotného: první informační setkání ještě před akcí 5. září, druhé během soboty 28. září a třetí evaluační po nich 23. října.

Rezidenti a podniky z přilehlých částí Starého Města a Malé Strany v těchto dnech obdrží do schránek leták s pozvánkou na akce Nábřeží žije, který obsahuje informace týkající se změn v dopravě a pozvánku na informační setkání 5. září. Možnost jak se zapojit do příprav a veškeré další informace naleznete na webových stránkách www.nabrezizije.cz a Facebookovém profilu Nábřeží žije.

Podpořte sbírkou Auto*Mat při realizaci programu Nábřeží žije!

Máme vizi, program a po letech vyjednávání i potřebná razítka – chybí jen trocha peněz na realizaci. Pomůžete Praze i vy? Přispějte na veřejnou sbírku na 5 sobot Nábřeží žije! Každý váš příspěvek bude odměněn! Ke každé koruně od vás přidá Nadace Vodafone ještě korunu navíc, takže se váš příspěvek zdvojnásobí. Děkujeme!

Nakrmte AutoMat

Podpořte nás a staňte se tak členy Klubu přátel AutoMatu!

V dalším kroku budete přesměrováni na platební bránu.

V dalším kroku budete přesměrováni na platební bránu.

V dalším kroku uvidíte údaje potřebné k založení platby v bance.

měsíčně 1000,-

Děkujeme mnohokrát za Vaší podporu, moc si ji vážíme.

Prosíme, nastavte si platbu ve své bance podle následujících údajů, abychom poznali, že jde o podporu od Vás.

  • ve prospěch účtu: 2400063333/2010
  • částka: [amount]
  • variabilní symbol: [variable_symbol]
  • vybraná frekvence plateb: [freq]
Něco se nepovedlo
Zpět do formuláře