Do práce na kole roste. Jezdit se bude v devatenácti městech

13. 03. 2014, Uncategorized @cs

Devatenáct českých i moravských měst se zapojí do čtvrtého ročníku soutěže Do práce na kole a společně tak poukážou na výhody pohybu po městě na kole. Tisíce lidí z firem a institucí šlápnou v květnu do pedálů a začnou jezdit do práce na vlastní pohon. Ve hře jsou i tentokrát hodnotné ceny pro týmy i jednotlivce a firmy se mohou utkat o titul Cyklozaměstnavatel roku.

Brno, České Budějovice, Hradec Králové, Jablonec, Jihlava, Jindřichův Hradec, Karviná, Liberec, Olomouc, Opava, Ostrava, Otrokovice, Pardubice, Plzeň, Praha, Přerov, Uherské Hradiště, Ústí nad Labem a Zlín. Tato všechna města se letos rozhodla zapojit do unikátní soutěže pořádané pražskou iniciativou Auto*Mat ve spolupráci s koordinátory z jednotlivých měst. Cílem akce je omezit zbytečné zahlcování měst automobily každodenní cestou do práce, ale i zlepšit kondici lidí a oživit ulice.

Zaměstnanci, kteří v některém ze zmíněných měst pracují, mohou v květnu přesednout na kolo a vyzkoušet si, jak vypadají ulice z jiné perspektivy. Stačí jen sestavit s kolegy 2 – 5 členný tým a zaregistrovat se na stránce www.dopracenakole.net. Registrace týmů se spouští již 17. března.

Ti nejpilnější květnoví cyklisté mají šanci vyhrát zajímavé ceny, například kola, helmy, poukázky nebo zájezdy. Kategorií, ve kterých mohou uspět je mnoho. Soutěží se v pravidelném dojíždění, kreativitě a v kategorii o největší cyklistickou absurditu. Titul Cyklozaměstnavatel roku získají v každém městě firmy, které své zaměstnance nejvíce podpoří, například umístí před své sídlo stojany nebo zavedou bonusy pro zaměstnance dojíždějící na kole.

Zatímco v roce 2013 se do klání zapojilo 3890 účastníků ze 776 podniků a 11 měst, letos se počet účastníků zřejmě vyšplhá výrazně výš. Mezi firmy s nejvyšším počtem jezdců se v minulém roce zařadila Komerční banka, ČSOB, Česká spořitelna a Zentiva. Soutěž je ale vhodná i pro malé firmy nebo živnostníky, podmínkou je pouze sestavit tým.

Každý soutěžící dostane tričko z biobavlny s originální grafikou kampaně. Během soutěžního měsíce května čekají na účastníky Do práce na kole doplňkové akce, jako je např. „Kafe na triko“. Pokud přijedou na kole v soutěžním tričku do vybrané kavárny, budou si moci dát kávu zdarma. V Brně se bude jezdit s tričkem zdarma také na výstavu, v Pardubicích a Hradci Králové na triko cyklisté získají zdravotní vyšetření gratis. Soutěž se snaží nalákat nováčky. Některá města si pro ně připravila servis na kola zdarma nebo jiný bonus.

Nakrmte AutoMat

Podpořte nás a staňte se tak členy Klubu přátel AutoMatu!

V dalším kroku budete přesměrováni na platební bránu.

V dalším kroku budete přesměrováni na platební bránu.

V dalším kroku uvidíte údaje potřebné k založení platby v bance.

měsíčně 1000,-

Děkujeme mnohokrát za Vaší podporu, moc si ji vážíme.

Prosíme, nastavte si platbu ve své bance podle následujících údajů, abychom poznali, že jde o podporu od Vás.

  • ve prospěch účtu: 2400063333/2010
  • částka: [amount]
  • variabilní symbol: [variable_symbol]
  • vybraná frekvence plateb: [freq]
Něco se nepovedlo
Zpět do formuláře