Zelená mapa ožívá novým vzhledem

PRAHA – Unikátní průvodce po metropoli Zelená mapa Prahy (http://zelenamapa.cz) vám před Vánoci přináší pěkný dárek v podobě zcela přepracovaného vzhledu a několika užitečných funkcí. Nový, přehlednější vzhled mapy lépe odpovídá tištěné Zelené mapě. Mapa ale ožije i jiným způsobem: Pravidelně vám bude představovat zajímavá místa ve městě. Ve spolupráci s podniky, které Zelená mapa ukazuje, budeme přinášet nabídky v podobě her nebo akcí.

Vývoj jde kupředu

Díky účasti Zelené mapy na hackathlonu ReStart Česko jsme dokázali rozběhnout vývoj dalších funkcí, které budeme postupně nasazovat. V nejbližších měsících přibude možnost komentovat jednotlivá místa přímo v mapě, nabídneme widgetu umožňující umístit si výřez Zelené mapy s oblíbeným místem na váš web. Další vývoj čeká také mobilní aplikaci. Zároveň jsme zveřejnili zdrojové kódy Zelené mapy, takže se k vývoji webu může připojit každý, kdo má zájem.

Lajkněte si svoje místo!

Zcela novou funkcí je větší propojení Zelené mapy a sociálních sítí. Vaše oblíbená místa nyní můžete sdílet s přáteli přes Facebook, Twitter nebo Google+. Stačí kliknout na ikonku v detailu místa.

Přehlednější mapa

Mapa doposud používala běžnou kresbu komunitní mapy OpenStreetMap. Nový vzhled mapy vychází z tištěné podoby mapy a je tedy šitý na míru požadavkům uživatelů města pohybujících se po Praze pěšky nebo veřejnou dopravou. V detailní mapě nově najdete třeba přechody pro chodce, světelné křižovatky a lepší zobrazení veřejné dopravy. Upravili jsme také ikony. Ty teď odpovídají tištěné mapě a jsou menší, mapa je tak mnohem přehlednější.

Představujeme vám…

Rozhodli jsme se ocenit a zpopularizovat ty podniky, které výrazně přispívají k pozitivním trendům změn prostoru ve kterém žijeme. Každý týden budete moci nalézt na zelenamapa.cz recenzi s doporučením vybraného místa v Zelené mapě. Jelikož Zelená mapa Prahy je mapou nás všech a dobrá místa do ní mohou přidávat všichni Pražané, ceníme si zpětné vazby a komunikace s těmi, kdo mapu opravdu používají. Rozhodli jsme se proto pravidelně uživatelům přinášet výhody a akce, díky kterým budou moci snadněji poznat nová místa v Zelené mapě.

Vaše odezva nás zajímá:

V aktuální Zelené mapě jsou k vidění nové prvky, jako přechody pro chodce, světelné signalizace, nebo rozlišení lesů a parků podle přístupnosti. Nedostatky v Zelené mapě, ať se týkají kresby nebo míst, která znáte, nám sdělíte nejsnáze přes formulář k návrhu nového místa, nebo na e-mail kontakt@zelenamapa.cz. Chyby v mapové kresbě můžete i sami opravit přímo v komunitní mapě OpenStreetMap.

Odkazy:

Zelená mapa: http://zelenamapa.cz
Zelená mapa, zdrojové kódy
OpenStreetMap
ReStart Česko
Zelená mapa na Facebooku

Nakrmte AutoMat

Podpořte nás a staňte se tak členy Klubu přátel AutoMatu!

V dalším kroku budete přesměrováni na platební bránu.

V dalším kroku budete přesměrováni na platební bránu.

V dalším kroku uvidíte údaje potřebné k založení platby v bance.

měsíčně 1000,-

Děkujeme mnohokrát za Vaší podporu, moc si ji vážíme.

Prosíme, nastavte si platbu ve své bance podle následujících údajů, abychom poznali, že jde o podporu od Vás.

  • ve prospěch účtu: 2400063333/2010
  • částka: [amount]
  • variabilní symbol: [variable_symbol]
  • vybraná frekvence plateb: [freq]
Něco se nepovedlo
Zpět do formuláře