Nejvíc lidí jezdí do práce na kole v bankách. Soutěží skoro tisíc firem

Nejvíc lidí jezdí do práce na kole v bankách. Soutěží skoro tisíc firem

PRAHA – V počtu týmů soutěžících v dojížďce do práce na kole se mezi sebou drtí bankovní domy nebo univerzity. Teď se rozhoduje o tom, která firma či instituce z téměř tisícovky zapojených podniků z jedenácti českých a moravských měst získá titul Cyklozaměstnavatel roku. Rozhodnou o tom nekompromisní kritéria, jako je například umístění cyklostojanů nebo dostupnost sprch. Vypomoci k vítězství si organizace mohou i nákupem firemních kol. Soutěž Do práce na kole letos již potřetí pořádá iniciativa Auto*Mat.

„Nahrazením auta na kratší cesty bicykly může firmám přinést značné úspory nejen za benzín, ale i za stavbu parkovacích míst, nákup a údržbu části firemního vozového parku a za nemocenskou. Je prokázáno, že lidé s pravidelnou fyzickou aktivitou nebývají často nemocní. Za cenu pěti nádrží benzínu si dnes můžete koupit slušné kolo na cesty do práce i za zábavou. Pak už vás doprava nebude stát nic,“ říká manažerka kampaně Do práce na kole Iva Nevečeřalová.

Na pomyslné horní příčce žebříčku počtu přihlášených soutěžících se umístily bankovní domy a univerzity. Nejvíce se soutěží v ČSOB – celkem 117 lidí z 21 poboček. Prvenství je to ale těsné. Na druhé příčce stojí Komerční banka se 116 soutěžícími. Z univerzit se v první desítce umístily Univerzita Pardubice a Masarykova univerzita v Brně. Obě se shodným počtem 45 soutěžících.

ČSOB patří ke stálicím soutěže Do práce na kole. Účastní se jí od jejího prvního ročníku v roce 2011. „Naši zaměstnanci vnímají odpovědnost za prostředí, ve kterém žijí a pracují. V tom se je snažíme podpořit smysluplnými společensko-odpovědnými aktivitami. V řadě z nich – jako právě tato – kdy se vzdávají dopravy autem a nasedají na kola, hrají hlavní roli,“ uvedla manažerka společenské zodpovědnosti ČSOB Alena Králíková.

„Pravidelný pohyb pomáhá fyzické i psychické pohodě zaměstnanců. Zvláště v Ostravě má cyklistika přínos pro čistší ovzduší,“ potvrzuje Hana Míšková z developerské společnosti CTP. „V Brně jsme se připojili na hlavní cyklostezku, vystavěli lávku přes řeku Svratku a zrekonstruovali podchod, díky kterému se zaměstnanci dostanou do práce snadněji. Bicykly si můžou uschovat v kolárnách, budujeme šatny a sprchy. Nabízíme i půjčení holandských kol,“ vypočítává Míšková opatření své firmy pro zaměstnance v rámci kampaně Do práce na kole.

Do letošního třetího ročníku soutěže Do práce na kole se zapojilo 1 327 soutěžních týmu ze 776 firem a organizací z jedenácti měst. Dohromady soutěží 3 860 lidí. Titul Cyklozaměstnavatel roku 2012 získala v Praze geotechnická firma INSET, roce 2011 tvůrce webových stránek Et Netera. Soutěž pořádá iniciativa Auto*Mat. Jejím cílem je omezit zbytečné zahlcování měst automobily při každodenních cestách do práce, zlepšit kondici lidí a oživit ulice.

Přílohy:

1) Šlapejte, soutěžte a vyhrajte! dopracenakole.net

2) Šlapej taky! Začíná Do práce na kole 2013 (zpráva z března 2013)

4) Firmy s největším počtem soutěžících

Top20 – organizacePočet soutěžících
ČSOB117
Komerční banka, a.s.116
Zentiva82
Fakultní nemocnice Brno70
FARMAK a.s.47
Masarykova univerzita45
Univerzita Pardubice45
Česká spořitelna, a.s.36
Statutární město Pardubice35
Etnetera35
Bosch Diesel34
Seznam.cz, a.s.30
CB&I s.r.o29
ArcelorMittal a.s.28
Česká národní banka27
Siemens, s.r.o27
Univerzita Karlova v Praze27
NET4GAS,s.r.o.26
Institut klinické a experimentální medicíny25

 

Nakrmte AutoMat

Podpořte nás a staňte se tak členy Klubu přátel AutoMatu!

V dalším kroku budete přesměrováni na platební bránu.

V dalším kroku budete přesměrováni na platební bránu.

V dalším kroku uvidíte údaje potřebné k založení platby v bance.

měsíčně 1000,-

Děkujeme mnohokrát za Vaší podporu, moc si ji vážíme.

Prosíme, nastavte si platbu ve své bance podle následujících údajů, abychom poznali, že jde o podporu od Vás.

  • ve prospěch účtu: 2400063333/2010
  • částka: [amount]
  • variabilní symbol: [variable_symbol]
  • vybraná frekvence plateb: [freq]
Něco se nepovedlo
Zpět do formuláře