Další jednání o kolech v centru Prahy: Teď je míč na straně Prahy 1

06. 09. 2018

Radní Prahy 1, Komise Rady hlavního města Prahy pro cyklistickou dopravu a spolek Auto*Mat se dohodly na dalším postupu ohledně regulace cyklistické dopravy v centru Prahy.

V jednáních o konkrétním řešení bude pokračovat Praha 1 ve spolupráci s Komisí Rady hlavního města Prahy pro cyklistickou dopravu (cyklokomise). Cyklokomise v úterý formulovala stanovisko, ve kterém považuje za nezbytné zachovat průjezd na náměstí Republiky, na dolní části Václavského náměstí a zajištění trasy ze Železné na náměstí Franze Kafky s průjezdem přes Staroměstské náměstí. Na Královské cestě může být provoz cyklistů přes den omezen. Auto*Mat se s postojem komise ztotožnil.

„Návrh cyklokomise se podobá řešení pěších zón, se kterým jsme přišli už loni v létě. Každopádně jsme rádi, že se o tom jedná. Vypadá to, že bychom mohli dospět k řešení, které bude dobré pro všechny strany,” říká Vratislav Filler z Auto*Matu.

Praha 1 projedná tento koncept ve svých komisích – dopravní a bezpečnostní, další schůzka se uskuteční až po komunálních volbách, 10. října. Mezitím se bude předběžně prověřovat dopravní řešení jednotlivých úprav, tedy návrh vhodného dopravního značení tak, aby bylo vymahatelné a současně esteticky přijatelné.

Za Prahu 1 se jednání zúčastnili starosta Oldřich Lomecký, radní pro dopravu Richard Bureš, za Auto*Mat Vratislav Filler, za cyklokomisi předseda Stanislav Kozubek a architekt Tomáš Cach.

Nakrmte AutoMat

Podpořte nás a staňte se tak členy Klubu přátel AutoMatu!

V dalším kroku budete přesměrováni na platební bránu.

V dalším kroku budete přesměrováni na platební bránu.

V dalším kroku uvidíte údaje potřebné k založení platby v bance.

měsíčně 1000,-

Děkujeme mnohokrát za Vaší podporu, moc si ji vážíme.

Prosíme, nastavte si platbu ve své bance podle následujících údajů, abychom poznali, že jde o podporu od Vás.

  • ve prospěch účtu: 2400063333/2010
  • částka: [amount]
  • variabilní symbol: [variable_symbol]
  • vybraná frekvence plateb: [freq]
Něco se nepovedlo
Zpět do formuláře